סים לארהב- המדריך המלא

חבילת גלישה היא היום דבר הכרחי לכל מי שנוסע לחול. בין אם אתם צריכים להיעזר במפות, לשתף ברשתות החברתיות, או סתם לחפש מידע על מסעדה מומלצת. במדריך הבא תמצאו את כל אפשרויות התקשורת ורכישת כרטיס סים לארהב.


האם ניתן להסתדר בארה"ב ללא חבילת גלישה?

בעיקרון כן אבל זה פחות נוח.
בערים מתוירות כמו ניו יורק ולאס ווגאס יש תשתית ווי פיי ציבורית כמעט בכל מקום בעיר כולל ברכבת התחתית. בנוסף ברוב המוחלט של המלונות בארה"ב יש רשת ווי פיי בחינם. אם אתם מתכננים לשהות פחות משבוע רק בעיר אחת בארה"ב, אתם יכולים להסתדר בלי חבילת גלישה. כמובן שזה יהיה פחות נוח.
אם אתם מטיילים עם רכב כדאי מאוד שתרכשו חבילת גלישה. זה יקל עליכם מאוד ויאפשר לכם להשתמש באפליקציות המצריכות אינטרנט כמו וויז וגוגל מאפס.

רכישת חבילת תקשורת לארה"ב בישראל 

ברכישת חבילה תקשורת מהארץ יש לכם 2 אפשרויות- אחת היא לרכוש חבילת גלישה מחברת התקשורת הישראלית שבה אתם מנויים (פרטנר, גולן, סלקום וכו).
השנייה היא רכישת סים אמריקאי ממשווקים ישראלים שונים שיש להם הסכמים עם ספקיות תקשורת אמריקאיות.

רכישת אי סים לארה"ב eSim


מה זה אי סים? זהו כרטיס סים חכם אוניברסלי מובנה בסמארטפון, שמאפשר להתחבר למפעיל סלולרי – ללא צורך בהכנסת כרטיס סים פיזי. כיום כמעט בכל הטלפונים החכמים שיוצרו  לאחר שנת 2019 מובנה כרטיס אי סים.

איך זה עובד? מזמינים חבילה מאחת החברות ומקבלים קוד QR לסריקה במייל, סורקים את הקוד באמצעות הטלפון, מפעילים את הכרטיס בעת הנחיתה ונהנים מגלישה מהירה. השירות פועל כיום ביותר מ 200 מדינות ברחבי העולם.

יתרונות– בדרך כלל זול יותר, חוסך זמן וקל לשימוש והפעלה.

חסרונות– בדרך כלל התוכנית לא מגיעה עם שיחות לחו"ל. לא פועל בחלק מהטלפונים החכמים.

רכישת סים לארהב בארץ ממשווקים ישראלים


מה מציעים? משווקים ישראלים רבים בשוק מציעים מגוון חבילות המשתנות בהתאם לחברת התקשורת ונפח הגלישה.
אם בחרתם באפשרות הזאת מומלץ שתזמינו את הכרטיס סים לפחות שבוע לפני מועד הטיסה שלכם. יש חברות שמאפשרות איסוף של הסים מנתב"ג.

היתרון:
נוחות– הסים קארד ישלח ישירות לביתכם לפני הטיסה (בחלק מהחברות יש אפשרות לקבל את הסים במלון שלכם בארה"ב). כך שתוכלו להנות מחבילת שיחות וגלישה מהרגע שתנחתו בארה"ב. בנוסף תוכלו לקבל שירות בעברית.
מחיר– המחירים משתנים בין המשווקים השונים ובין החבילות. בדרך כלל המחירים שמציעים המשווקים הישראלים דומים למחירים של הרשתות האמריקאיות. מומלץ לעשות סקר שוק קצר לפני רכישת החבילה כדי שתוכלו לקבל את המחיר המשתלם ביותר.

החיסרון:
 יכול לקחת זמן עד שתקבלו את הכרטיס סים הביתה. השירות בדרך כלל לא כולל שיחות לארץ.

רכישת חבילה מחברת הסלולר בה אתם מנויים


מה מציעים? היכנסו לאתר של חברת התקשורת בה אתם מנויים (סלקום, גולן טלקום, פלאפון..) ובדקו את תוכניות הגלישה שהחברה מציעה.

היתרון– נוח, לא צריך שהמכשיר שלכם יהיה לא נעול, לא צריך להחליף כרטיס סים, התוכנית תפעל ממש ברגע שתנחתו בארהב.

החיסרון– בדרך כלל יקר יותר. הקליטה בחלק מהמקומות בארהב בדרך כלל פחות טובה. בדרך כלל התוכניות האלו לא כוללות שיחות והודעות אס אם אס.

רכישת סים קארד בארצות הברית 

טיפ חשוב– לפני הרכישה חשוב שתשימו לב שהמכשיר הסלולרי שלכם לא נעול (Unlocked) הסים קארד האמריקאי עובד רק עם טלפון פתוח.

בארה"ב קיימות מגוון תוכניות המאפשרות לכם לשלם מראש על כרטיס סים אמריקאי ולקבל סים לארהב לזמן מסוים ללא התחייבות. התוכניות האלו נקראות "Prepaid" והן מיועדות בעיקר לתיירים.
בסוף התהליך תקבלו סים עם מספר טלפון אמריקאי בו תוכלו להשתמש במשך זמן התכנית שבחרתם.

חברות התקשורת הגדולות בארה"ב הן T-Mobile, Sprint, AT&T, Verizon. החבילה המשתלמת והטובה ביותר לפי הבדיקה שעשינו היא של חברת T-Mobile.

חבילה לתיירים של T-Mobile


מה מציעים? חבילה לחודש הכוללת 10 ג'יגה. אם אתם רוצים גם שיחות תצטרכו להוסיף 20 דולר לשיחות בתוך ארה"ב (1000 דקות). התוכנית לא כוללת שיחות מחוץ לארה"ב. אין צורך לבטל את התוכנית לאחר חודש מפני שהתכנית היא ללא התחייבות ולא מתחדשת. לפרטים נוספים. אם בחרתם באפשרות הזאת חשוב שתוודאו שהסים עובד במכשיר שלכם מיד לאחר הרכישה.

כמה זה עולה? 40 דולר פלוס מיסים. *המחיר והחבילה יכולים להשתנות חשוב שתתעדכנו באתר החברה.

סים קארד ארהב

היתרון– יותר זול. נציג החברה יתקין לכם את הכרטיס סים קארד לארצות הברית במכשיר ויוודא שהוא עובד לפני התשלום. בנוסף תוכלו ליהנות משיחות מקומיות והודעות אס אם אס.

החיסרון– פחות נוח, צריך ללכת לחנות ולרכוש פיסית את החבילה לתיירים. הסים בדרך כלל לא כולל שיחות לישראל.

איפה רוכשים? לרשת אינספור סניפים בכל ארה"ב. לבירור הסניף הקרוב אליכם לחצו כאן.
בשדות התעופה המרכזיים בארהב תמצאו סניפים של החברה. שימו לב שרכישת סים בשדה התעופה יכולה להיות יקרה יותר מאשר בעיר.

איזה חברות תקשורת קיימות בארצות הברית? 

חברות התקשורת הגדולות ביותר בארצות הברית הן- Verizon, AT&T, T-Mobile. יש עוד חברות תקשורת בארהב אבל הן קטנות יותר. לכל החברות יש קליטה מעולה בערים הגדולות.
AT&T נחשבת לחברה עם הקליטה הטובה ביותר אך היא גם היקרה ביותר, אם הטיול שלכם כוללת נסיעה לעיירות קטנות בארהב, במיוחד באזור נוואדה ואריזונה, מומלץ שתעשו חבילה עם חברה שיש לה את הקליטה הטובה ביותר.

מהם אזורי החיוג בארה"ב?

מספרי הטלפון בארצות הברית בדרך כלל מתחילים בשלוש ספרות של אזור חיוג, ולאחר מכן המספר עצמו (שבע ספרות). לכל אזור חיוג בארצות הברית יש קידומת חיוג משלו. למשל- הקידומת של מיאמי היא 305, הקידומת של מנהטן היא 212, הקידומת של סן פרנסיסקו היא 415.

בנוסף אם אתם מחייגים מישראל (או מכל מקום בעולם) לארה"ב תצטרכו להוסיף למספר הטלפון את הקוד החיוג של ארצות הברית +1.

לסיכום,

ההחלטה מאיפה לרכוש סים לארהב מאוד משתנה בהתאם לצרכים שלכם, ומשך הטיול שלכם. הפערים במחירים בין שלושת האפשרויות אינם גדולים במיוחד, ולכן מומלץ שתבחרו בעיקר לפי סוג הטיול והצרכים שלכם. מקוות שעזרנו לכם למצוא סים לארצות הברית שמתאים לכם. שתהיה לכם נסיעה טובה 🙂

No Comments

Post A Comment